lauantai 15. maaliskuuta 2008

Sunnuntai 16.03.08






Valtakunnalliset autopajapäivät ja kevään aika-ajotatapahtuma järjestettiin siis täällä Inarissa 14-16.03. . Pajoista edustettuina olivat Kajaani, Jyväskylä, Rovaniemi, Sodankylä ja Inari.

Tulosluettelossa ajajia on 38, mitä pidän sangen mukavana juttuna... onhan siellä runsaslukuisesti edustettuna molempien sukupuolten taitavia ratinvääntäjiä.

Ikähaitari tällä kertaa oli 13-58v. .

Olen joskus pohtinut tällaisen autopajatoiminnan merkitystä ja aina päätynyt siihen lopputulokseen, että sillä on merkitystä vain jos se sijaitsemallaan alueella on merkityksellistä alueen ihmisille. Mikään toimintahan ei voi olla itseisarvo sinällään, vaan ihmiset äänestävät toimillaan ja jaloillaan - olenko mukana vai en.

Inarissa toiminnalla on kait jonkinverran tilausta, koska yhdessä saamme vuodesta toiseen tämäntasoisenkin tapahtuman järjestettyä ilman suurempia tuskia. On hienoa olla Inarissa töissä ja tehdä yhdessä jotain sellaista mihin omat rahkeeni eivät yksin varmasti piisaisi.

Nuorille aikuislle miehille voin lämpimästi suositella toimintaamme ( siis autopajojen ) ja miksei ihan kaikillekin... antaahan se mahdollisuuden pistää itseään likoon. Ohjaamistouhussa, itsetehtyjen virheiden oikomisessa ja joskus sangen hektisissä ongelmanratkaisutilanteissa saa ja voi kehittyä. Onnistumisen elämykset teinien ohjaamisessa ovat elämän suola. Ihmisen elämällä on merkitystä, jos voi uskoa siihen että kykenee välittämään muille hieman siitä mitä tästä elämäksikin kutsutusta leikistä on oppinut. Nuorissa on tulevaisuus ja nuorten kanssa vapaaehtoisesti toimivissa myös. Itse arvostan suuresti vapaaehtoisia ja heidän panostaan yhteisten päämäärien saavuttamisessa.

Kiitos kaikille mukana olleille ja toimineille, ehkä ensi vuonna saamme muutaman äidinkin rattia sompaamaan - tilausta siihen kuuluu olevan.

Ei kommentteja: