lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tavallisen työviikon ainekset: lauantai 6.4. - sunnuntai 7.4.2013Ei ihan mene hommat kuin Strömsössä. Odottelu jatkuu aamulla... Noin 12 tunnin viiveen jälkeen venäläisauton rekisterinumeron sijaintipaikkatunnusta 51 kantava Kia kurvaa Vasatokkaan.

Parempi näin kuin ei ollenkaan. Tie oli kuulemma naapurin puolella ollut surkeassa kunnossa. Sehän onkin kyllä niin, että jos SE tie on huonossa kunnossa, niin se tosiaankin tarkoittaa sitä itseään eikä sinne päin.

Ihan mukava vierailu. Työhommat hoidetaan sopimuksen mukaisesti. Tilanne onkin yllättäen alkuviikosta muuttunut: näyttää siltä, että Apatityn tulevan perjantain keikalle halutaan Irdon. Ilmenee kuitenkin se, että torniolainen Kolmannen asteen kuulustelu päässee ehkä myös osalliseksi toiseen keikkasessioon Murmansk Youth House Mr. Pinkissä. Hyvä, soittamaanhan sinne mennään. Alkaa näyttämään vahvasti siltä, että Mr. Pink jää minultakin väliin. Irdonia ja minua odottelee 400 kilometrin kruisailu Pietarin valtatiellä. Apatity taitaa olla Kuolan niemimaan toiseksi suurin kaupunki, 60.000 asukasta.

Vaikka vierailu nyt ajallisesti kutistuu, jää meille aikaa tulisteluun kevätaurinkoisella Kettulammella. Kuopion nuorten ryhmä poistuu aamupäivällä ja keskus hiljenee, mutta vain hetkeksi. Uudet ryhmät täyttävät talon lähipäivinä ja hyvä näin. Täysin hiljaisia jaksoja Vasatokalla ei enää olekaan. Asiakasmäärät ovat nousussa ja kunhan kevät lopulta saapuu, ajetaan yläpihalle kaivuri ja onneksi tämä vielä ehditään tehdä: Vasatokkaan rakennetaan liikuntasali. Jutellaan siitä mitä se merkitsee keskustoiminnalle. Jutellaan myös siitä, että avajaisista tehdään näyttävät. "Seppo,  if they need a real good rockgroup from Murmansk, so.... " Niin, kyllä kyllä, eiköhän se onnistu.

Alunperin olin ajatellut ajella lauantai-illaksi kotiin, mutta suunitelmat muuttuivat jo eilisillan tietoon siitä, että raja sulkeutui kiusallisesti ennen kuin vieraani ehtivät yli. Autossa he eivät sentään olleet yöpyneet. Rajan tuntumaan on perustettu hostelli. Erityisesti venäläisten rajanylittely on voimakkaassa kasvussa ja vieraitteni tapaus, vaikka oli heille ensimmäinen, ei takuulla ole siinä väkimäärässä mikään ainutkertainen. Moni murmanskilainen saattaa myös ajatella niin, että ajellaan illasta Lottaan, jotta päästään heti aamusta ensimmäisten joukossa tulliin ja hyvissä ajoin Ivalon kauppoihin tai Saariselälle. Rovaniemiliikenne taitaa mennä pääosin Sallan Kelloselän ylityspaikan kautta. Ihan hyvä idea kumminkin, hostel rajanylityspaikan tuntumassa.

Kotiin sunnuntaina klo 11.00. Iltapäivä vapaata, näiltä osin mennyt työviikko on taputeltu. Kaksi viikkoa lähes katkeamatonta odottelee...

Skoeoe

 

Ei kommentteja: