lauantai 31. toukokuuta 2014

Game over with Game over

No niinhän siinä pääsi käymään, ettei viimeisen tunnin aikana kerinnyt päivittää. Saldona 200 kävijää, 150 wokkiannosta (kaikki meni mitä tehtiin, mitään ei jäänyt), samanverran räiskäleitä ja jonkin verran enempi smootheja. Tarjoilupuolella piti kiirettä, lättyjono oli 3.5 tuntia ihan katkeamaton.

Saldona oli myös hyvä jälkimaku. Joku aikuinen totesi poistuessaan, että lisää näitä. Saattaahan se olla, että Selvä Peli on onnistunut luomaan hyvän paikallisen perinteen.

Kun porukka oli siirtynyt pippaloiden viimeisellä tunnilla pääosin diskoilemaan piipahdin kylillä. Diskosta puheenollen: tehtiin historiaa, pidettiin ensimmäinen telttadisko. Aika vekkuli juttu, kurkistin telttaan ja siellähän oli tosi hyvä meininki.

Niin. Kävin kylillä, oli hiljaista. Piipahdin myös Ivalojokirannassa, biitsillä, joka tunnetaan perinteisenä koulujen päätösbileitten nöyttämönä. Ei ketään. Tosiaan: ei yhtä ainutta sielua. Olen ollut aiemmin kolme kertaa Kyyläradion toimituksessa seuraamassa illan tapahtumia. Jos olisin ollut nyt, olisi kuultu sanat: "Päätän raporttini rannasta tähän, studio... Katri Helena, Katson autiota hiekkarantaa".

Muistelin menneitä ja totesin, että muutos on melkoinen. Vuonna 2001 oltiin pitämässä Selvä Peli -laavua rantsussa, kuljettiin pitkin Ivalojokivartta ja kun päästiin 250:een ei jaksettu enää laskea.

Toki nyt oli niin, että järjestyksenvalvojista tehokkain, pohjoistuuli piti lämmöt illalla + 7:ssä. Toki on niinkin, että ikäluokat ovat pienentyneet ja viranomaisvalvonta tehostunut. Mutta siltikin. Taitaa olla niin, että juhlimiskulttuuri on muuttunut.

Ja niin, että Selvä Peli on osaltaan oikeilla jäljillä.... Eikä ainoastaan Selvä Peli. Tällä kierroksella pohditutti, että josko järjestetään. Kysymykseen oli syynsä, mutta sitten kysyttiin kohderyhmältä itseltään. Yhdeksän kymmenestä yläasteelaisesta Ivalossa suorastaan vaati, että pitää järjestää.

Aika selkeä viesti siinä ja osallistumisessa itsessään. Ehkäpä ensi vuonna taas, mikä ettei...

Miettii

Skoeoe
 

Ei kommentteja: