tiistai 9. joulukuuta 2008

Tansanilaista elämänmenoa Isolla Kirkolla

Tapasin perjantaina vanhan tuttavani Freddyn, joka oli saapunut Suomeen opiskelemaan stipendin turvin tietotekniikkaa Metropoliaan.

Tuleva maisteri luonnehti suomalaista elämänmenoa sangen osuvasti ja mietimme yhdessä elämän moninaisuutta ja tansanialaisia-suomalaista synteesiä siitä.

Freddy kertoi olevansa 17 lapsisen perheensä onnekkain, koska saa opiskella Suomessa täydellä stipendillä. Stipendinsä turvin hän elättää itsensä täällä Suomessa sekä vaimonsa ja poikansa Tansaniassa. Sillä mitä jää, hän maksaa kahden sisarensa koulunkäynnin lukion loppuun saakka kotimaassaan. Kaveri melskaa siinä sivussa Symbian softan parissa ja kuvaa freelancer- pohjalta opinahjolleen videoita. Aikaansaapa kaveri.

Jos kiinnostuneita löytyy tarpeeksi, niin järjestämme elokuun 2009 lopussa musiikkipainoitteisen kahden viikon reissun Tansaniaan, Freddyn toimiessa matkaoppaana tansanialaisen musiikin ihmeelliseen maailmaan.

Jotain suomalaisesta stipendijärjestelmästä tietävänä ajattelen, että Freddy käyttää aikansa täällä monella tapaa todella järkevästi.

Eroavaisuuksia Suomen ja Tansanian välillä udellessani hän totesi:"Suomessa kaikki toimii ja kirkot ovat tyhjiä. Tansaniassa mikään ei toimi ja kirkot ovat koko ajan aivan täynnä."

Taidan lopettaa valituksen tältä joululta tähän.

-m-

Ei kommentteja: