perjantai 14. marraskuuta 2008

Nuorisotyön tulevaisuus vai onko sitä?


Tapasin eilen Tiinan, joka tulee työskentelemään uuden Sastamalan kaupungin sivistystoimen alaisuudessa vastuualueenaan tämä meidän Äetsän alueen nuorisotyö.

Olivat luottamusmiehet ( nämä vanhat valtuutetut ) sitten lähtiessään karsineet käytännössä koko
Sastamalan kaupungin nuorisotoimen toimintamäärärahat kuiville. Siitä Tiina oli sitten ottanut pultit - ja syystä.

Surkuhupaisaa näissä kuntaliitoksissahan, yleensäkin ottaen.. on tämä kustannussäästö-toiminnan tehostaminen-toimintojen järkeistäminen-mantra. Säästämällä oikein ponnekkaasti saadaan tuhottua vuosien työ yhden vaalikauden aikana.

Herkullista tässä "edustuksellisessa demokratiassa" yhdistyvissä kunnissa on tietenkin se, että vanha valtuusto voi vapaasti tehokkuusajattelun piikkiin laittamalla, säästää niin paljon kuin haluaa
kantamatta enää vastuutaan valtuutettuina ( kollektiivisesti ) ensi vuoden alusta eteenpäin.

Uusilla valtuutetuilla niin seurakuntien kuin kuntienkin elimissä on nyt uuden kynnyksellä mahdollisuus luoda uutta tuhoamatta totaalisesti vanhaa.

Pari seuraavaa kuukautta näyttää minkälaista toimintaympäristöä täällä Kokemäenjoen yläjuoksulla voidaan pyörittää. Ei hyvältä näytä.


Päivän kevennys:
Päiväkerhossa alkuhartauden aikana eturivin tyttö vääntelehtii vaikeana ilmiselvästi haluten
sanoa jotain tärkeää. Ohjaajan kysyessä: "Mikä hätänä?" Tyttö vastaa: "Multa pääsee kohta paukku ja se haisee varmaan aika pahalle." Siihen vierustoveri huikkaa heti väliin:"Älä välitä, mulle tuodaan aina kynttilä veskiin kun mää meen vessaan Isin jälkeen."

Voimia lasten ja nuorten kasvun tukemiseen.

M.

Ei kommentteja: